Wat een weekje

Man, man, wat een weekje hebben we achter de rug! Stralend blauwe luchten, felle zon en geen regen. We hebben alweer flink moeten sproeien. Gelukkig regent het nu, de natuur had het ècht nodig, je zag dat de groei een beetje stokte. Nu, na de regen, zie je het gewoon groeien.

Op de kwekerij is het druk. Veel bezoekers, gelukkig niet allemaal tegelijk zodat we heel goed de anderhalve meter kunnen aanhouden. Het begint al bijna gewoon te worden om een stap achteruit te doen of een bochtje te lopen.

De tafels staan aardig vol en worden vlijtig bijgevuld. Elke dag komen er weer soorten bij. De eenjarigen kunnen al verkocht worden, in de 14-daagse voorspelling zie ik geen nachtvorst meer. Marcel en ik gaan deze week de eenjarigenborder inplanten, dat wordt straks weer een bloemenzee! De Dahlia’s komen ook al boven, we hadden ze laten zitten, afgedekt met stro en een vogelnetje om dat vast houden. Het heeft gewerkt! Dahlia’s in de pot zijn trouwens ook al te koop. Leuke kleuren weer, mooie hoogte, goed voor de snij.

Mijn trots dit jaar, de vaste Cobaea pringlei (witte klokken) is gekweekt en staat prachtig te groeien. Een aanrader!

Normaal gesproken zou ik nu druk zijn met onze plantjesdag. Altijd de eerste zondag in mei. Maar dat gaat helaas niet door.
Gelukkig kunt u gewoon de kwekerij bezoeken. Altijd gezellig! Al was het alleen maar om de o zo populaire Diascia die altijd zo lekker lang en mooi bloeit. Kom het bekijken, de lente is hier al heel goed zichtbaar, elke dag lijken er wel nieuwe knoppen en bloemen te zijn!

Tot snel op de kwekerij, veel groeten, Margriet