Warmte en water

Beste allemaal,

Na maanden van klagen over de enorme nattigheid en hoe de planten stonden te verzuipen, zitten we nu weer aan de andere kant van de medaille. Droog! GELI Gieter, rood, 5 ltr kopen! | HORNBACH
Wat is het trouwens heerlijk dat die nare noordenwind eindelijk gestopt is met waaien. In andere jaren ging ik ’s avonds graag nog even naar buiten om wat klusjes te doen, nu stak ik mijn neus buiten de deur en dacht: Brrrrr, mij te koud!
Het is genieten dat je zo naar buiten kunt, slippertjes aan en gaan!
We staan wel weer vastgekleefd aan de sproeiers. Op ons grote erf is er altijd wel ergens iets dat water moet krijgen. Gelukkig hebben we een bron.
Met de planten gaat alles goed, er komen nog steeds soorten bij. Na de relatieve kou groeien ze nu tegen de klippen op.
De tuin ziet er prachtig uit. Een heerlijke plek om even rond te wandelen. Alle rozen bloeien, veel vaste planten laten bloemen zien. Het is allemaal nog ze lekker juni-fris. Kortom: genieten!
Op  zaterdag 17 juni doen we mee met de open tuinen dag van Groei en Bloei ==> . In Sint Pancras zijn 4 of 5 adressen die meedoen. Ga even langs als je tijd hebt, dat geeft de mensen energie om volgend jaar weer mee te doen!
Op zaterdag 1 juli komt er een grote tuinclub op de kwekerij van 10.30 tot 12.00. Als je van plan bent om te komen, wacht dan tot 12.15. 😀 Voor die tijd zullen we waarschijnlijk weinig tijd voor je hebben……Daarna is natuurlijk prima.
Dat was het weer voor deze keer. Geef goed water, er komen gortdroge weken aan.
Tot snel ziens op de kwekerij, veel groeten, Margriet.
O ja, bijna vergeten te vertellen: in juli komen we in het tijdschrift Landleven. En ergens in juli staat Margriet in de Margriet. 😉
En natuurlijk schrijf ik nog steeds mijn zaaiavonturen elke maand in de Groei en Bloei. Tot en met september, daarna weer elke maand in 2024. Ik word nog eens beroemd!