Voorlopig even de laatste!

Lieve allemaal,

Na een zeer druk seizoen dat voor ons al in februari begon, gaan we nu richting einde opening kwekerij. Dit is de laatste week dat we open zijn. Daarna volgt voor ons nog het winterklaar maken van de kwekerij, ergens eind november ploffen we op de bank, nemen een abonnementje op alle streamingsdiensten, kopen toastjes en kaas en halen alle serie-schade in. 😊 ( we moeten zelfs The Crown nog kijken, ik bedoel maar……)

Het was weer een zeer gezellig seizoen. Wat hebben we gebuffeld! En wat hebben we genoten van al die leuke mensen, alle verhalen, het uitwisselen van ervaringen, het ruilen van stekken, zaden en planten. De maanden vlogen voorbij, elke dag druk met water geven, verspenen, oppotten, onkruidjes wieden en duizend andere klussen. 
Inmiddels ben ik alweer bezig met volgend seizoen. De zaden zijn besteld, ik heb weer mooie rozen gespot, er ligt een waslijst aan vaste planten die ik volgend jaar állemaal wil kweken. 
Marcel en ik willen jullie bedanken voor jullie bezoekjes, jullie enthousiasme, alle leuke berichten en foto’s die we krijgen van trotse tuinbezitters met bloeiende borders. De wereld wordt steeds een stukje groener! Hoe belangrijk is dat! 
Tegelijkertijd schreef ik in 2023 elke maand in het tijdschrift Groei en Bloei. Ook op die artikelen kwamen heel veel reacties. Bedankt daarvoor. Volgend jaar kunnen jullie me weer lezen in Groei en Bloei. De plannen worden al gesmeed. 
Verder kwam het tijdschrift Margriet om de hoek. Margriet in de Margriet, het moest er een keer van komen. Ik wist niet dat zóveel mensen de Margriet lezen. Wat een respons! En het was echt een mediajaar voor ons, ook het tijdschrift Landleven wilde graag een artikel over onze kwekerij plaatsen. Het leek wel of iedereen ons tegelijk ontdekte. En nu we eenmaal ontdekt zijn, gaat dat door. Mensen vertellen het elkaar, vrienden nemen elkaar mee, buren komen hier samen om hun voortuin in te richten, zo zijn er talloze voorbeelden van hoe een balletje rolt.
We kunnen terugkijken op een geweldig seizoen. Echt een prachtig, mooi, leuk, druk en fantastisch seizoen.
Maar aan alles komt een eind……..zaterdag 28 oktober is de laatste dag dat we open zijn.  We gaan in de lente van 2024 weer open, ergens eind maart ongeveer. Het hangt ook een beetje af van de winter. Is het nog koud of is het zacht? Dat maakt alles uit. Jullie zien het vanzelf, we kondigen dat natuurlijk met een grote toeter aan hier op de website.
Heb het goed, blijf gezond, geniet van buiten zijn en graag tot volgend jaar!
Veel groeten van ons samen, Marcel en Margriet.