Versoepeling

Lieve plant- en tuinliefhebbers!
Zojuist heb ik gekeken naar de voorlopig laatste persconferentie over het Corona-virus. Wat een verrassing! Eigenlijk mag vrijwel alles weer zolang we de afstand bewaren, goed onze handen blijven wassen en thuisblijven en testen bij verkoudheid.
Nou, dan verandert er hier eigenlijk niet zoveel. Dat deden we allemaal al. Er is nu alleen geen beperking meer voor het aantal bezoekers van de kwekerij. Ruimte zat hier om afstand te kunnen houden. U kunt altijd nog even uitwijken naar het bloemenweiland of de siertuin. Wel fijn zeg dat het nu zoveel beter gaat dat de regels allemaal versoepeld kunnen worden. Dat geeft vertrouwen.

Stand van zaken op de kwekerij: ( zie mijn vorige bericht….) Wat een goede stap is de bron! Wauw, wat komt er een hoop water uit. En wat een geluk dat we juist nu, in deze warme week, een bron hebben. Zo blij mee!
Op de kweektafels en in de tuin staat nu heel veel te bloeien, het wordt steeds mooier. De eerste Dahlia’s bloeien, dat zal elke dag meer worden en ook in de eenjarigenborder groeit alles rap. Je draait je even om en er bloeit weer iets nieuws.
Ik vind nu ook wat tijd om lekker in de tuin te werken. Het is hier ‘s avonds zo mooi….stilte, zon en enorm veel vogels die kwetteren en fluiten. Echt genieten!

Dit weekend is er weer een open weekend van de Groene Route. Tuinen en kwekerijen zijn geopend voor publiek. Kijkt u altijd even op de website van de Groene Route welke tuinen geopend zijn. Bij sommige moet u een afspraak maken, andere hebben besloten om dit seizoen niet mee te doen vanwege Corona en kwetsbaarheid. Maar er blijft genoeg over!

Het blijft redelijk mooi weer qua temperaturen dus trek er lekker op uit!
Wij doen zelf mee op zaterdag. Op zondag rusten we uit. :-). Misschien ga ik zelf een tuin bekijken, daar heb ik in de zomer bijna nooit tijd voor. Ideeën opdoen. Altijd goed.

Zo, beetje bijgepraat. Kom genieten van al het moois. Even denken welke plant nu op zijn allermooist staat te stralen….ehm….ik denk de Persicaria polymorpha. Wat een geweldenaar, een van mijn lievelingsplanten. En die vaste Cobea pringlei, weet u nog? Ohhhhh, die woekert mijn hele achterborder vol. Dat worden straks geen honderden maar duizenden klokken, haha. Ik laat het maar even zo. Succes moet je niet in de weg lopen.

Heel veel tuingroeten, tot snel!

Margriet.