Update Margriet 18-11-2021

Beste plant- en tuinliefhebbers!

Het zit er weer op. Seizoen 2021 is afgesloten, de kwekerij is dicht ( alleen op afspraak) en de planten staan netjes in de voorraad te wachten op de lente.

Het was, ondanks de (nog steeds…….) corona-wolk boven ons hoofd, een prachtig seizoen. Wat hebben we weer veel gedaan, gelachen, gekletst, gesjouwd en geblubberd. We hebben genoten! Veel tuinen ontworpen en aangelegd, in de maanden mei en juni was het écht topdrukte en moest er goed gepland worden om al het werk goed te laten verlopen. Het seizoen is ook omgevlogen.

 

 

Wat zijn de plannen voor 2022? Zoals velen van jullie al hebben gehoord, is Marcel nu ook 100% op de kwekerij. Voor alle tuinklussen, onderhoud en aanleg van nieuwe tuinen is hij beschikbaar. Op de kwekerij is hij ook hard nodig, we groeien en dat levert veel extra werk op.
Er wordt ook veel meer gekweekt, vandaar dat we hebben besloten een nieuwe kas te bouwen. Die staat er inmiddels al, te wachten op de alle prachtige eenjarigen die in de lente gekweekt gaan worden. Er komen echt mooie soorten aan! Ze zullen verkocht worden vanaf de IJsheiligen. Half mei ongeveer.

Verder zijn er verrotte hekjes vervangen, palen geslagen waaraan we bomen kunnen plaatsen voor de verkoop. Ik heb gelet op bomen die zeer geschikt zijn voor de kleinere tuin. Ze staan al te groeien in mooie grote potten en een aantal van deze bomen zal straks in de lente prachtig gaan bloeien, daar kijk ik al naar uit.

Ook zullen er meer struiken en heesters te koop zijn. Ook die zijn al opgepot en staan mooi te wortelen.
Voor de vaste planten geldt dat het assortiment alleen maar groeit. Het zal straks in maart wel weer dringen worden qua ruimte op de kwekerij. Elk voorjaar denk ik: “ Waar laat ik dat allemaal?” Het komt gelukkig altijd weer goed.?

<–De nieuwe kas

Tot zover, ik ga even in winterrust. Die rust is trouwens relatief hoor, de ontwerpen lopen gewoon door en klusjes blijven er altijd op ons erf en aan ons huis.
We zien jullie graag weer terug in het voorjaar! Op de website zal gemeld worden wanneer we weer open gaan.

Tot ziens! Veel groeten, Margriet.