Update 14 juli, man man wat is alles MOOI !

Lieve mensen,
Okee, het was windkracht 8, precies als je het niet wilt hebben. Maar toch, lieve mensen, wat is alles mooi! Die paar geknakte stengels, de plant die uit de grond werd gerukt, even balen, echt balen maarrrrr, wat is alles mooi! Wat heeft de natuur een herstellend vermogen. Ik was echt een beetje sikkeneurig hoor, de dinsdag met windkracht 7-8. Pfffff moet dat nou, je zult het altijd zien, de eerste dag dat de Annabelles bloeien…..Okee, we zijn een week verder, de schaar heeft zijn werk gedaan, de steunrekjes zijn gezet en ik ben weer blij. In juli gaat alles nog goed, alles groeit verder en herstelt zich weer.
Nu de kwekerij: hoe gaat het daar? Nou, lieve mensen. Ik ben gewoon sprakeloos. Jullie slepen de boel gewoon leeg. De eenjarigen zijn bijna op. We hebben nog prachtige soorten Goudsbloem, 2 soorten, wat later gezaaid en opgekweekt, nu planten voor maandenlange bloei. Maar verder is het echt bijna op. Kom wel even kijken hoor, 7 voor een tientje, echt leuk bloemen planten voor weinig. Op de website kun je onder “ eenjarigen” zien waar nog voorraad van is. Verder is het gewoon op.

De grote zomerbloeiers staan nu in de aandacht. Echinacea, Salvia, Phlox. Er staan zoveel mooie Echinacea’s op de kwekerij, ze beginnen allemaal knoppen te maken, sommigen bloeien al. Echt prachtig, de kwekerij is nu zo mooi! Als ik in de ochtend, in de stilte, een rondje loop, geniet ik volop. Het zachte ochtendlicht, de zon die opkomt en waarvan je weet dat de warmte snel zal komen…, de vogels die wakker worden en gaan fluiten, de kippen die een beetje slaperig het hok verlaten.

Wat wonen we mooi. Ik ben daar altijd zo blij mee. Ik vind het ook zo fijn dat jullie daar ook zo van genieten. Wat horen we dat vaak: Wat een paradijsje, wat een verrassing, mag ik blijven voor de vrijmibo? ?? Bij ons is het een Zamibo ? Als de zaterdag voorbij is, strijken we vaak even neer met een klant, bezoeker, vriend, buur. Heerlijk, de zomer! Ook wij genieten van het goede leven. We kunnen niet naar Frankrijk dus bouwen we het feestje maar hier. Ja toch?

Veel groeten, Margriet.