Rare zomer

Beste tuin- en plantliefhebbers!

De vorige keer schreef ik al over de hittegolf en nu zitten we in de tweede. Het is een rare zomer….dat stormpje van 2 weken geleden was ook niet echt vermakelijk.
Maar goed, alles is weer gestut en afgeknipt waar nodig. Tijdens de windkracht 8 hadden we alle hoge planten in kratten ònder de tafels gezet, de schade bleef daardoor beperkt. Het was alleen veel werk om alles weer terug te zetten. Ook behoorlijk wat plantkaartjes waren vertrokken richting Timboektoe. Ook dat is weer opgelost.
En nu? We zitten in een heerlijke nazomer, blijf vooral de uitgebloeide bloemen wegknippen en geef wat ( niet teveel) voeding. Ook water geven blijft nodig!
De prachtige nazomerbloeiers laten nu hun pracht zien, de tuin is echt geweldig, alles is vol en kleurig. Veel bloemen! Al dat moois is uiteraard ook op de kwekerij te krijgen.

Woensdag 28 augustus is even de laatste dag dat de kwekerij open is, we gaan nog genieten in Italië. Op woensdag 11 september gaat de kwekerij weer open. Dan volgt nog de supergezellige Kunstroute Sint Pancras in het weekend van 14 en 15 september. Ook op ons erf staan kunstenaars en u kunt via ons erf doorsteken naar de tuin van Dina Vroegop aan de Benedenweg waar ook veel kunstenaars staan. Heel erg leuk, vorig jaar zeer druk bezocht! Dan komen er nog wat tuinclubs de tuin en kwekerij bekijken, er zullen nog mooie tuinen worden aangelegd onder ontwerp, er zal gezaaid en gestekt worden……het werk staat nooit stil.
Mocht u nog iets willen veranderen aan de tuin, zijn er lege plekken of bent u niet tevreden over uw border…..september en oktober zijn uitstekende maanden om te planten. De aarde is warm, er valt meestal een mals buitje, de planten wortelen daardoor zeer snel en komen vervolgens in het voorjaar sterk op.

Tot zover, tot woensdag de 28e augustus en anders vanaf 11 september weer!

Veel groeten, ciao ?, Margriet.