Stormschade

Beste plantliefhebbers!

De laatste keer schreef ik over de hitte en hoe we daar doorheen waren gekomen. De storm van een paar weken terug hadden we toen nog niet gehad. Pfffffft…….ik ben maar stilletjes ( nadat we alle planten in kratten hadden gezet en zoveel mogelijk van de tafels af….) in huis gaan zitten. Wachten tot het over was. Ik durfde bijna niet naar buiten toen de boel opklaarde, bang voor wat ik zou aantreffen. De moed was een beetje in mijn schoenen gezakt. Uiteindelijk bleek de schade mee te vallen, uiteraard geknapte takken en stelen, planten gewoon uit de grond gerukt maar ik had erger verwacht. Wat wel jammer is is dat het stralende, volle, overweldigende van september er een beetje af is. In een rustige nazomer kan alles zo schitteren. Alsof het hoogzomer is. Nu zie je door hitte en storm bruine blaadjes, beetje uitgezakte hoge planten, het hoogtepunt is voorbij. (klanten denken daar trouwens anders over ?, gelukkig!)

Toch is nog wel heel goed te zien wat er in de nazomer mooi bloeit, welke planten aantrekkelijk zijn.

Dit weekend is het laatste weekend van de Groene Route. Op zaterdag en zondag doen we mee van 11-16 uur. Welkom! Als u tuinen van de Groene Route wilt bezoeken, kijkt u dan vooral eerst op de website van de Groene Route. Door Covid19 is de deelname van sommige tuinen veranderd. Voorkom teleurstelling en check www.degroeneroute.nl

Na dit open weekend, het laatste van 2020, gaan we de openingstijden van de kwekerij aanpassen. Tot de wintersluiting ( meestal half/eind oktober) zijn we dan alleen op zaterdag open. Dat is dus vanaf volgende week.

Zoals jullie weten, is het erg druk in de tuinen die nieuw aangelegd worden. Daar heb ik ook mijn tijd hard voor nodig. Het heeft het algelopen seizoen een enorme vlucht genomen, ik geniet daar heel erg van. Het ontwerpen en indelen van ruimte is geweldig om te doen. Het is heerlijk om te bedenken dat ik door de week kan tekenen, opmeten, klanten bezoeken, plannen bespreken. En alleen op zaterdag de kwekerij volop open met uiteraard alle aandacht voor jullie! Natuurlijk mag je altijd mailen, appen, bellen als je iets nodig hebt. Welkom op afspraak!

Rest mij nog te vertellen dat in de kassen de nieuwe vaste planten al staan te groeien, ze gaan voor de winter naar buiten en zullen sterk worden! Mooie nieuwe soorten, potjes vol belofte. Ik ben zaden aan het bestellen voor nog meer leuke eenjarigen, ze waren dit jaar zo snel uitverkocht, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Plannen genoeg!

Het nieuwe hek is bijna klaar, de nieuwe border ligt er nog maagdelijk bij. We laten even het onkruid weer opkomen, er zat nogal wat paardebloem in. Hopelijk kunnen we in november de rozen aanplanten. Met daartussen de mooiste vaste planten, misschien nog wat Clematissen er tussendoor……..?

Ik draaf door, tijd om te stoppen. Tot snel, let goed op de openingstijden, ze zullen vermeld worden op de website.

Veel groeten, Margriet.