September en oktober, bollentijd!

Vorig jaar gingen de bollen zo snel dat ik vaak “nee” moest verkopen. Die schattige tulpjes (die elk jaar terugkomen, met meer!), die leuke blauwtjes, de mooie Alliums in veel soorten, de geurende Thalia-narcis die zo heerlijk sterk is. Het hoepelnarcisje én het gevulde narcisje dat in de 18e eeuw al bestond (Rip van Winckle) en nu nog onverminderd geliefd is. Er zijn in ons prachtige bollenland zoveel mooie bolgewasjes dat het je soms duizelt. En het maakt hebberig, heel hebberig! Ik ben dus los gegaan, ik kon er niets aan doen. Er komen bollen aan! Joepie! Op 18 september komen de bollen aan. Dat is op een maandag. Ik ga dan twee dagen alléén maar bollen doen. Verpakken, naam er goed op. Schuur opruimen, mooie bollenplek maken. De bollen zijn vanaf nu te koop! Ik ga daar echt mijn best voor doen!  Marcel maakt een mooi overzicht van alle soorten.
Op de website zul je tegen die tijd de bollen vinden onder de B van Bollen. Alles overzichtelijk bij elkaar.
Kijk er goed naar en bedenk dat veel bollen en bolletjes al heel vroeg bloeien. Kleur in de tuin op een moment dat de vaste planten nog nadenken en zo’n beetje nèt bovenpiepen. Onze voortuin ziet er altijd zo leuk uit in de late winter en het vroege voorjaar. Dat komt door al die leuke soorten bollen, ze komen àltijd terug. Ik prijs ze zeer aan. Geen hollandse tuin zonder bollen.
Dus: Maak vast een lijstje zodra je de bollen kunt zien op de website. Op 20 september zijn ze op de kwekerij en kunnen ze gekocht en geplant worden.

Klik hier voor het downloaden –>  Bollen Overzicht 2023 ==>

Vraag gerust welke soorten eraan zitten te komen, dan pak ik even de lijst erbij.
Tot snel, veel groeten, Marcel en Margriet.