Plantenmarkt! verslag

Goedemorgen allemaal!
Daar zit ik dan, de zon schijnt heerlijk, maandagochtend, koffie voor de neus. Wat was het gisteren op onze plantenmarkt weer gezellig! We moeten er allemaal nog even van bijkomen. Zoveel mensen, zoveel gesprekken, zo fijn om dit weer te doen na twee jaar niks.
En wat troffen we het met het weer! Het was echt heerlijk in het meizonnetje, geen wind, voor jullie ook lekker om koffie en een punt te nemen op het terras.
Kortom: Top! Groot succes en voor herhaling vatbaar wat Gerda en mij betreft!

Nu weer door……opruimen, alles weer terugzetten, kaartjes erbij, kratten wegzetten, spullen bij Gerda en Robin ophalen, de nasleep van een plantenmarkt duurt een dag of twee op de kwekerij.
Ik ga vanavond de eenjarigen allemaal op de website zetten. Dus let goed op. Maak een verlanglijstje. Als er planten bij zitten die écht geen koude nacht kunnen hebben, houd ik ze nog in de kas. Ik noem maar even de Zinnia’s, een publiekslieveling die geen kou kan hebben. Ze zijn er natuurlijk wél! Op de kwekerij zullen we samen bepalen of ze al mee kunnen. Dat zal voornamelijk afhangen van jullie bereidheid om kougevoelige planten een nachtje in de bijkeuken te zetten bij 5 graden of minder. We zijn er bijna, de ijsheiligen zijn in zicht en volgende week worden de nachten echt mild. Deze week zitten er nog een of twee nachtjes kou in. Maar ik wil alvast laten zien wat er komt, de kaartjes uitdraaien met de foto’s , alles klaarmaken zodat al dat werk straks niet allemaal tegelijk komt. Vooruitzien!
Dus……vraag gerust. Er is heeeeeeel veel! Gisteren op de plantenmarkt kon ik al merken dat jullie het leuk vinden, de bosliefjes, al die prachtige soorten Cosmea, de Diascia’s en de Korenbloemen in alle tintjes. Dat is pas het begin. ? Ik weet wat er nog komt. Op de website vind je alle eenjarigen onder de letter E van eenjarig. Dat is om te voorkomen dat ik de hele website doormoet om alle eenjarigen uit te schakelen als ze op zijn. Ik hou het bij elkaar. Werkt lekker.
Tot zover, ik meld me snel weer, geef water, het gaat nog een week niet regenen en de planten willen groeien.
Tot ziens op de kwekerij, veel groeten, Margriet.