Plantenmarkt 7 mei en een stukje geschiedenis

Lieve tuinvrienden!

Op 7 mei zal onze jaarlijkse plantenmarkt plaatsvinden. Altijd een zeer gezellige dag in de tuin van Robin en Gerda die ook aan de Bovenweg wonen. ( nr.224).
Gerda en ik gaan al lang terug. Toen kwekerij Margriet nog een heel klein hobbykwekerijtje was, kwam Gerda al planten kopen. Gaandeweg werd dat uitruilen van stekken en zaden, we kweekten allebei graag de planten die we niet konden krijgen in de gangbare tuincentra.  Er ontstond een hechte groene vriendschap. Als je ons hoort praten, versta je ons niet. We weven de Latijnse namen met gemak door onze zinnen. Onze eerste plantenmarkt was 10 jaar geleden. Dat was eigenlijk een “plantenruildag”. Een aantal liefhebbers kwamen toen bij Gerda in de tuin met hun stekken en zaden. Die eerste keer regende het pijpestelen. In de woonkamer van Gerda hebben we gekletst, geruild en lol gehad. 
In de jaren erna organiseerden we elk jaar op de eerste zondag van mei een plantenmarkt. En het groeide! Heel veel mensen kwamen gezellig kijken en planten kopen. Omdat op die datum de IJsheiligen er bijna zijn, stond de tuin ook vol met bloeiende eenjarigen, een geweldig gezicht.  Er waren jaren bij dat het heel kil en guur was geweest in april. Dan waren onze planten wat kleiner. Het was voor ons altijd spannend, we leefden echt naar de eerste zondag in mei toe en probeerden onze planten zo mooi mogelijk op te kweken. En nu zitten we weer in die aanloop naar de plantenmarkt. Dit jaar al voor de tiende keer!
We hebben er enorm veel zin in.  En hoewel Gerda en Margriet de namen zijn die u het meest hoort, wil ik graag benadrukken dat er om ons heen vrienden en familie zijn die dit alles mogelijk maken.  Zonder hen zou de plantenmarkt niet bestaan. Er wordt gesleept, soep gemaakt, koffie gezet, appeltaart gebakken, terras opgebouwd, Gerda en Margriet worden tijdens de drukte in de watten gelegd met koud drinken en een broodje, dat zijn zo van die dingen die anderen allemaal doen. Die krijgen nu even een veer ?

Heel hartelijk bedankt allemaal!

Laat ik afsluiten met de wens dat op zondag 7 mei het zonnetje heerlijk schijnt. Dat we voor de tiende keer een prachtige plantenmarkt hebben.  We hebben er zoveel zin in!

Tot 7 mei, zeer welkom in de tuin van Robin en Gerda!

Veel groeten, Margriet.