Opperdepop

Lieve allemaal!

In maart begon ik met het zaaien van alle eenjarigen. En ik had er veeel! Ze kwamen gezond op en het grote verspeenwerk begon. Steeds voller werden de kassen, drie kassen vol met nog een “treintje” in het middenpad. Wat een planten, zoveel had ik er nog nooit gekweekt. We hadden ook steeds meer vliesdoek nodig om in koude nachten af te dekken. Maar alles ging goed, geen rare laatste nachtvorsten zoals vorig jaar. De sneeuw op 1 april was nog wel even een verrassing maar ook dat leed was snel geleden. Vervolgens begon het wachten op de ijsheiligen, de datum dat alles veilig is, dat er geen nachtvorsten meer zijn. In de weken ervoor begonnen we al zachtjes aan Diascia, Korenbloemen en Goudsbloemen te verkopen, die kunnen wel wat hebben. En toen kwam half mei!  Eindelijk, ik deed een dansje, kassen leegmaken, slepen met kratten vol prachtige eenjarigen. Zinnia, Tithonia, Cosmea, Leeuwenbek, Verbena, Lobelia ( die mooie!) en alles wat je maar kunt bedenken aan kleuren en geuren. Ik geloof dat we wel 60 soorten hadden!

Ik had wel een beetje de zenuwen, echt waar. Ik vind het zelf zoooo leuk, eenjarigen kweken. Het is zo belonend, in korte tijd heb je een kwekerij ( en tuin!) vol bloemen. Maar zouden jullie dat ook vinden?  Nou, lieve mensen, jullie hebben me niet laten zitten. Wat een enthousiasme, plezier en vrolijkheid op de kwekerij. Veel ohhh’s en aahh’s bij prachtige, onbekende soorten. ” Wat is dat, nog nooit gezien!”.

Heel erg leuk om mee te maken, zeker omdat ik zelf ook zo blij word van al die kleuren. Ik kan jullie dus vertellen dat alle, maar dan ook écht alle eenjarigen zijn uitverkocht. Het was een groot succes. Volgend jaar zeker weer!  We gaan de grote lievelingen herhalen en meer kweken van de planten waar nu nog steeds naar gevraagd wordt. Ook zal ik vast en zeker weer nieuwe ( en meer) Cosmea’s gaan kweken. De cupcakes blijven onverminderd populair. Ik denk dat ik daar nooit genoeg van zal hebben…..
Dus: Iedereen hartelijk dank. Heel fijn dat we dit plezier kunnen delen.
Blijf vooral netjes de uitgebloeide bloemen wegknippen. Geef goed water en voeding! Het was best even een uitdaging met die hitte, geef de eenjarigen aandacht en ze zullen presteren tot in het najaar. 
Tot slot wil ik Marcel bedanken die onafgebroken potjes heeft gevuld, honderden kratten vol. Marcel vulde potjes, ik verspeende. Goed teamwork!  
We gaan nu weer lekker verder in de zomer, de keus in vaste planten is nu zeer ruim, alles groeit als kool. Kom het bekijken, verleng de bloei van uw tuin, neem een kijkje in onze tuinen om ideeën op te doen. Tot snel!

Veel groeten van ons allebei, Marcel en Margriet.