Oktober plantmaand

Hallo allemaal!

We kunnen rustig zeggen dat het einde van het kwekerijseizoen nadert. We merken het nog niet echt, trouwens, het blijft bedrijvig hier.
 Oktober is een uitstekende maand om planten in de tuin te zetten. De grond is nog lekker warm, het regent voldoende en je weet nu nog waar je dingen wilt veranderen. In april ben je dat allang weer kwijt.
Deze week zijn we nog open op woensdag, vrijdag en zaterdag, zoals jullie gewend zijn. Maar volgende week gaat de woensdag eraf. Dan zijn we alleen op vrijdag en zaterdag open. We laten jullie langzaam wennen aan een kwartaal zonder gezellige plantenpraat. 🙂

Op de kwekerij stomen we gewoon door. Er wordt gekweekt, alles groeit prachtig, de voorraad puilt alweer uit van de nieuwe soorten die volgend seizoen op de kwekerij zullen staan. We moeten veel wieden! De regen laat niet alleen de planten hard groeien. Elke keer pakken we een stuk van de kwekerij en werken zo alles door. Het is heel goed om vóór de winter alles goed schoon te hebben. In het voorjaar scheelt dat echt een bak werk. 
De bollen worden goed verkocht! Er zijn al heel wat soorten uitverkocht. Kom nog even kijken als je wat leuke, botanische tulpjes wilt. Of die leuke Allium. 
Tot snel ziens! Veel groeten, Marcel en Margriet.