Nog heel even wachten……dan beginnen we weer!

Beste allemaal,

Jullie dachten natuurlijk al: Waar blijft ze? Ik merk het aan appjes en mails, jullie hebben er alweer zin in!  Hier ook hoor, we zijn heerlijk uitgerust en hebben genoten van onze winterslaap. Maar rust roest en verveelt snel.
Marcel en ikzelve zijn al veel buiten, opruimen en alles weer lentefris maken is nu de boodschap. De kassen zijn maagdelijk leeg en schoon. De zaaibakkentafel vult zich snel, er wordt vrijwel elke dag gezaaid. Er kiemen zelfs al planten! Het zachte weer van de afgelopen week zal daarmee te maken hebben. 
Als ik dit schrijf zijn de vooruitzichten nog steeds “zacht”.  We zijn van plan om rond 21 maart weer open te gaan. Veel vaste planten laten al wat puntjes zien, sommige zijn nog helemaal verborgen onder de grond, dat zal met deze temperaturen snel veranderen.

In ieder geval: Weet dat er aan deze kant weer lekker wordt gewerkt om straks de kwekerij tiptop in orde te hebben. En jullie weten het al: Op de website zal ik planten gaan uitklikken. Ze zijn er wel maar ik wil eerst goede, gezonde groei zien. Zeker weten dat ze goed doorgroeien. Vraag dus altijd als je een bepaalde soort zoekt. Er is veel, heel veel. We staan al elke dag planten op te potten. Heerlijk! 
De nieuwe soorten rozen zien er blozend uit, rozen zijn altijd snel groen in de late winter. Heel hoopvol. Kan niet wachten op de bloemen!
Onze plantenmarkt die altijd op de eerste zondag in mei in de tuin van Gerda en Robin is, zal dit jaar bij ons op de kwekerij zijn. Gerda en Robin hebben al een paar jaar een probleem met de afwatering in de tuin. En dit jaar was het echt hopeloos. De tuin helemaal onder water. Met pompen is er heel wat water weggepompt! Het probleem is nu grondig aangepakt. Dat betekent dat het één grote blubberzooi is nu. Het gras is weg. Dat komt weer terug als de temperaturen stijgen, zo rond eind april, begin mei. De plantendag kan dus echt niet in hun tuin. Maar gelukkig hebben wij ruimte en zin in ons jaarlijkse feestje!
Dus zet het vast in je agenda: zondag 5 mei van 10.30-15.00. Gerda en ik zijn al druk bezig met zaaien en opkweken van allerlei leuke soorten! 

Tot zover. We buffelen weer lekker door. Tot snel in de lente. In de Groei en Bloei schrijf ik elke maand over zaaien, heb je vast een beetje voorpret. 

Veel groeten, Marcel en Margriet.