Na de storm………..

Lieve allemaal,

Poeh. Als Robin ons op dinsdagmiddag niet had gewaarschuwd dat er ( op dat moment) code oranje was afgegeven voor de volgende dag, hadden we het tot een uur of 18 niet geweten. We kijken in de morgen altijd de vooruitzichten. Daar was echt nog niets te zien van code oranje. En dan gaan we aan het werk en checken urenlang niets.  Gelukkig, gelukkig was Robin daar. We hebben meteen alle weersites gecheckt en zijn aan de slag gegaan. Alles in kratten, alles op de grond, onder de kweektafels. Kwetsbare, hoge planten in de kas. Wat een gesleep! De hele kwekerij op zijn kop. En wat zijn we blij dat we dat hebben gedaan. Code oranje werd code rood. En we weten inmiddels wat de storm heeft aangericht. Wat een geweld! Ik ben op donderdag even over de Beethovensingel in Alkmaar gegaan. Niet te geloven. De stammen die inmiddels aan de kant lagen, waren zò dik! Hoe dan?
Ook de schaduwkas kwam niet ongeschonden uit de storm!

Over het algemeen kunnen we zeggen dat de planten het goed hebben doorstaan. Hier en daar geknakt, knoppen eruit, bruine blaadjes maar okee. Ze hebben het met vlag en wimpel doorstaan, trots op mijn planten!
De tuin is een ander verhaal……tja….ik hou van hoog. En hoge planten vangen veel wind. Ik ga morgen knippen, ik was er nog even niet aan toe. Dat moet even zakken.
Weet je, Marcel en ik hadden het juist nog over wind en juni stormen. Eigenlijk hebben we elk jaar wel een juni storm. Dit jaar niet!  We waren daar blij over, geen storm dit jaar! Dat hadden we misschien niet moeten zeggen. Het ging meteen los.  In juli kan het dus ook.
De dag erna moest alles, alles weer op zijn plek. Gebuffeld. Zodat jullie vrijdag weer een nette kwekerij konden bezoeken. En dát doen jullie! Wat is het leuk dat jullie mijn berichten lezen. Eenjarigen 7 voor 10 euro. Heerlijk dat jullie al die mooie planten komen kopen. Er waren vandaag ongeveer 12 soorten uitverkocht.  Geef ze lekker water, voeding en geniet de hele zomer en nazomer van bloemen!
Woensdag 12 juli zijn we nog open. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en woensdag 19 juli is de kwekerij gesloten. Echt potdicht. We gaan uitpuffen. Dat is ook belangrijk, al is het maar een paar dagen. We hebben oppas voor ons huis en de kwekerij en gaan zelf naar Brabant. Nog nooit heb ik de Sint Jans kathedraal gezien, dat wordt toch weleens tijd. En Jeroen Bosch is ook intrigerend. Ook het bourgondische, de gezelligheid, de goede restaurants spreken aan ;-).

Dus: Kom niet! We zijn er niet. We zitten op een terrasje. Ergens in Brabant. Op vrijdag 21 juli zijn we ( aanmerkelijk aangedikt) weer fris en fruitig op de kwekerij.

Tot snel. Geniet van het lekkere weer. Geef water. Van ons samen veel groeten, Marcel en Margriet.