Lezen allemaal! Belangrijk!

Dag allemaal!
Werden jullie getriggerd door de titel? Ik wil alleen even vertellen dat er een paar sluitingsdagen aankomen. Het staat wel op de homepage enzo…..maar frequente bezoekers slaan dat over en gaan gewoon richting hun doel: planten! ( begrijpelijk)

Op woensdag 24 augustus zijn we dicht. We gaan naar een vakbeurs voor kwekers, daar gaan jullie dus tzt ook de vruchten van plukken, zo moet je dat maar zien.
En in het eerste weekend van september (vrijdag 2 en zaterdag 3 september) zijn we ook dicht. Dan gaan we écht even genieten. Uitrusten. Ons laten verwennen, uit eten, kwekerijen bezoeken van collega’s en nog een beetje cultuur snuiven. Ik kijk er al naar uit, zo’n zin in! De reden dat we bijna altijd dat eerste weekend van september kiezen om op stap te gaan is dat er dan in ons dorp een wielerronde is. De Bovenweg is dan voor een deel afgesloten. ( precies bij ons). Klanten kunnen niet bij ons komen, perfect excuus om even op te krassen. Op woensdag 7 zijn we gewoon weer open hoor!

Verder: We hebben de Groei en Bloei in huis waar onze kwekerij in staat. Het septembernummer. Ohhhhh jongens, ik ben zo trots als een pauw. Wie had dat gedacht zo’n 20 jaar geleden, de kratjes in de voortuin. Ik niet in ieder geval! Wat is er een hoop gebeurd in die jaren. En wat hebben we een prachtige kwekerij opgebouwd. Ik geniet elke dag van onze tuin, de planten, de mensen, alle verhalen en lol die we met elkaar hebben. Wat hebben we het goed! Als het aan mij ligt gaan we nog heel lang zo door. Heerlijk!

Ik meld vast even de bollen. Ik denk dat ze vanaf 20 september verkrijgbaar zullen zijn. Ik heb weer prachtige soorten uitgezocht. Botanisch, verwilderend, elk jaar rijker terug, kleuren fantastisch natuurlijk. Stop je tuin vol met bolletjes. Ze bloeien als er nog niks bloeit, ze sterven weer af als je vaste planten beginnen op te komen. Onze voortuin is in het voorjaar zo vrolijk! En nu, in augustus zie je helemaal niks van die bolletjes. Maar wacht maar af, in januari begint het al met de sneeuwklokjes. En dat gaat zo door in de wintermaanden en vroege lente. Hoopvol, die kleur in de nog gure maanden. Ik ga de bollen proberen in te voeren op de website met een datum waarop ze verkrijgbaar zijn. Ze komen eraan! Ze zullen staan onder de B van Bollen.

De hitte hebben we overleefd. Met de sproeier 24/7 in de hand. Pfffff. Geen tijd voor gewoon werk. Alleen maar sproeien. Het was gewoon te heet. Nu, na twee dagen knippen, is alles weer okee. De temperaturen die we nu hebben zijn perfect. De planten groeien als kool na die heerlijke plensbuien! Voor ons: even niet sproeien. Ik heb gewoon uren over! Wat een rust gaf de regen.

Tot zover, er worden nog elke dag planten ingevoerd dus check de website. Tot snel ziens op de kwekerij!

Veel groeten, Marcel en Margriet.