Leuk weekend!

Lieve allemaal,

Poeh, wat een weekend! Kunstroute Sint Pancras, open weekend kwekerij en heerlijk weer. Wat wil een mens nog meer! Wat hebben we een leuk weekend gehad, zoveel mensen, zoveel complimenten, zoveel leuke gesprekken, het was echt genieten.
Ik hoop dat u er ook zo over denkt, volgend jaar doen we zeker weer mee, kunst en tuin gaan zo goed samen!

Nu weer verder…..even uitrusten en fruitig de nazomer en herfst ingaan. Ik verwonder me over de bloei die in de tuin nog bijzonder fris is. Knippen is belangrijk, daar kom ik steeds meer achter. Wees flink en knip. Je wordt er blij van en de planten ook!
Het is leuk om te zien welke planten uitzonderlijk presteren in een toch wel moeilijk plantenjaar. ( droogte, hitte, storm) Persoonlijk ben ik nu echt radicaal verliefd op de Park- serie. Vaste stokrozen, kruisingen tussen Heemst en Stokroos. Wat een opscheppers, fantastisch. In bloei gezien ben je meteen verkocht!

Kom vooral nog kijken wat in september zeer de moeite waard is. Neem geen genoegen met een tuin die bloeit in mei en juni en daarna futloos is. Dat hoeft niet, er zijn zoveel planten die de tuin mooi houden tot minimaal half november.

Ik sluit af met te zeggen dat juist september en oktober uitstekende maanden zijn om te planten. De grond is lekker warm, de regen valt, de planten wortelen dus razendsnel.
Wees welkom op de kwekerij. Advies is gratis. Er wordt serieus geluisterd naar alle tuinperikelen en problemen, daar ligt de kracht van onze kwekerij. En dat zal altijd ons doel zijn. De juiste plant op de juiste plek. Goed luisteren en tevreden tuinliefhebbers!

Graag gedaan, wat een geweldig seizoen tot nu toe, dank jullie wel, Margriet.