Hitte op komst

Beste tuinvrienden,

We staan aan de vooravond van een hittegolf. En het is al zo droog! Gisteren heb ik de tuin heel goed natgemaakt ( we sproeien met onze bron) zoveel mogelijk bijna uitgebloeide planten afgeknipt om een tweede bloei uit te lokken, onkruidjes gewied en me voorbereid op wat gaat komen. Hitte is gewoon niet zo leuk voor planten. Maar ja, het is niet anders.  Mijn advies is: Sleep de planten erdoor, zet potten in de schaduw en geef zo gericht mogelijk water. Vooral jonge aanplant, hou ze in de gaten.
We hebben zelfs een grote parasol boven de schaduwplanten gezet. De zon schijnt er maar twee uurtjes en dat is nu al te heet. Beetje creatief zijn. 
Verder is het hier nu zo mooi. Alles bloeit uitbundig. Ik kan elke dag bloemen plukken, ik vul heel wat vaasjes. Op de kwekerij ziet het er mooi uit, heel veel kleur in augustus!  Er zijn zelfs planten die nog moeten beginnen met bloeien. Heel goed om nu ideetjes op te doen voor een zomer en herfst vol bloemen.
In het septembernummer van Groei en Bloei komt een artikel over onze kwekerij. Ergens in augustus ligt het in de winkel. Spannend!  
Tot zover weer even, hou het koel en tot snel ziens op de kwekerij!
Veel groeten, Marcel en Margriet.