Hallo allemaal

Daar ben ik weer! Veel te mooi weer om achter de computer te zitten. ?
Er wordt hier keihard gewerkt om op vrijdag 18 maart weer open te gaan. Tafels worden weer geprepareerd met bevloeiingsmat en worteldoek, planten worden uit de voorraad gepakt en verzorgd, naam erin, alles weer op de website zetten en kaartjes printen. Het is inmiddels een klus die we kennen, het is veel en ook al denken we dat we goed op schema liggen, de stress slaat toch een beetje toe. Toch geven de planten weer rust. Wat zien ze er goed uit! En wat staat alles er netjes bij! Dat is het gevolg van de buffelklus in oktober, alles écht heel netjes wegzetten, vegen, onkruidjes wieden, daar plukken we nu de vruchten van. Ik kan meteen merken dat er een maatje naast me staat, met zijn tweeën werkt het zoveel sneller en gezelliger.

Nu ben ik aan het werken op de website. Jullie weten het al, wat nog niet op de tafels staat, wordt uitgeklikt en is voor jullie niet meer zichtbaar. Het ìs er natuurlijk wel. Er zijn redenen waarom sommige planten nog even niet op de website staan. Het is nog winter, niet lang meer maar toch. Er zijn planten die nog niet eens boven de grond staan. Die roepen naar mij: “ Hee, doe normaal, het is WINTER. Krijgt een plant hier nou nooit eens rust?” Ik zie het ze gewoon denken. ?
Andere planten tuffen gewoon door en hebben al een lekkere toef blad. Die pakken we het eerst.
Dus let goed op: Als je naar iets op zoek bent, kijk dan regelmatig op de website, er komen vanaf nu alleen maar planten bij. Meestal voer ik ze ‘s avonds in. Je mag natuurlijk altijd mailen om te vragen of een bepaalde plant op voorraad is.

Vandaag heb ik voornamelijk gezaaid. Ik kan officieel mededelen dat ik de 100 zaaibakjes met eenjarige bloeiers heb aangetikt. 100!  Sommige soorten heb ik verdeeld over 2 bakjes dus het zullen ongeveer 80 soorten zijn. Wauw! Wat een feestje gaat dat worden straks in mei. En ik ben nog niet eens klaar met zaaien, aankomende week volgt de rest. Echt hele mooie soorten.

Nog een leuk nieuwtje: We gaan weer een plantenmarkt organiseren. Het mag weer! Eindelijk! Samen met Gerda, in haar tuin, op zondag 1 mei. Zet het in je agenda, nader bericht volgt nog.

Kom maar snel kijken wat er weer veranderd is. Nieuwe kas, nu ook bomen in de verkoop, meer struiken ook en heeel veel planten.
Van harte welkom op de eerste openingsdag, vrijdag 18 maart. En daarna elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 11-16 uur. Zin om jullie weer te zien!

Veel groeten, Margriet.