Goedemorgen plant- en tuinliefhebbers!

De sneeuw en het winterse april-weer is goed doorstaan. Mijn grootste hobby ( planten afdekken in de kas ) is ook weer van stal gehaald. ?.
Nu kijken we uit naar een serie mooie lentedagen, nog even door een klein zuur appeltje heen en dan barst april los! Want ohhhh, wat groeit alles goed. In de kassen staan echt duizenden eenjarigen op jullie te wachten. Maandag begin ik met het buitenzetten van de Diascia’s. Daar worden ze lekker stevig van. Ze kunnen ook wel tegen een stootje, zijn half winterhard. Natuurlijk houden we de temperaturen goed in de gaten, als het te koud wordt ‘s nachts, dekken we de Diascia’s buiten af.
Op de website kunnen jullie nog niet zien welke eenjarigen er dit jaar gekweekt worden. Ik ga ze op de website zetten als de ijsheiligen in zicht zijn. Ik mik nu op de derde week van april. Als de 14-daagse voorspelling dan goed is, kunnen we los. Als het nog koud is, kunt u vast een verlanglijstje maken. Want het wordt moeilijk kiezen hoor! Zo veel moois! Ik heb er nu al zo’n zin in! Als u straks op de website wilt zoeken naar de eenjarige bloeiers, kijk dan bij de letter E. Ik heb alle eenjarigen onder de E. gezet. U ziet dus bijvoorbeeld: Eenjarig: Cosmea Cupcake of Eenjarig: Phlox Crème Brûlée. Alles onder de E met de aanduiding Eenjarig. Dat leek me het duidelijkst. Ja toch?
Zodra ik de eenjarigen heb geplaatst, schrijf ik weer een nieuwsbericht. Dan kunnen jullie meteen gaan kijken.

De vaste planten zijn natuurlijk gewoon beschikbaar. Die kunnen geplant worden.

Op 1 mei is onze Plantenmarkt! –> Eindelijk, na twee jaar Corona, mag alles weer. Kijk op de Homepage voor alle info. Let goed op: de Plantenmarkt is niet op de kwekerij maar op Bovenweg 224. In de tuin van Robin en Gerda. Heel gezellig altijd, we hebben er enorm veel zin in. Van 10.30 tot 15.00 uur bent u van harte welkom. Er is ook koffie en thee en een lekker stuk taart. ?

Allemaal leuke dingen om naar uit te kijken.
Tot snel op de kwekerij!
Veel groeten, Margriet.