Einde verkoopseizoen 2022

Lieve allemaal,

Deze week zijn we nog open op vrijdag en zaterdag. ( 28 en 29 oktober).
Daarna gaat het hekje van de kwekerij dicht tot de lente van 2023.  ( we gaan meestal rond 21 maart weer open, kijk op de website tegen die tijd)
Het was een prachtig seizoen. Er had wat meer regen mogen vallen maar we klagen niet hoor! Wat een prachtige temperaturen. De eenjarigen hebben het zo mooi gedaan! Ze staan nu nog te bloeien! Jullie kwamen in grote getale, kochten alle mooie planten en kwamen ook tevreden weer terug. Zoals het hoort. Ook de Biokultura potgrond en compost wist zijn weg te vinden. ( lekker spul hè?)
We hebben samen genoten van alle leuke gesprekken, tips, kadootjes in de vorm van mooie zaden en stekken, lieve briefjes in de bus en vooral de blijde verbazing van mensen die hier voor het eerst kwamen. Ik denk dat er weer een grote groep vaste klanten is ontstaan. Het grappige is dat iedereen het weer doorgeeft aan familie, vrienden, buren……een solide basis. Zo zien we het graag. Geen commercie maar gewoon een mooi assortiment sterke planten. 
Wat hebben we ook veel foto’s gehad via de mail of app. Plaatjes van mensen die trots zijn op hun tuin, even willen laten zien hoe goed iets groeit. Heel erg leuk!
We mochten ook weer veel tuinen ontwerpen en beplanten. Altijd een leuke uitdaging. 
Tuinclubs konden ook weer komen, busladingen vol. Zeer gezellig! Op zo’n drukke dag konden we ook altijd rekenen op Gerda, mijn lieve tuinvriendin die op die dagen altijd klaarstaat. Dank je Gerda!
We mogen altijd rekenen op lieve mensen om ons heen. Zonder deze mensen zouden we nooit in de zomer een paar dagen vrij kunnen nemen. Mirella, onze buuf, water geven als we een paar dagen op vakantie gaan. Precies als het zo heet wordt……..we kunnen haar niet genoeg bedanken. We weten hoeveel werk het is!
Voor nu sluit ik af. Wij gaan op het erf natuurlijk nog door. Opruimen, wegzetten, vegen, planten kweken, nieuwe soorten vast invoeren op de website zodat ik ze straks, in de lente, alleen nog maar hoef aan te klikken en ze staan erop. 
Op afspraak mag je trouwens altijd komen hoor. Het plantseizoen is nog niet voorbij, zeker niet met deze temperaturen. Stuur gewoon een berichtje.
Blijf gezond, geniet van de herfst en de winter. We zien jullie graag weer terug in de lente! 
Jullie hoeven me niet zolang te missen, kijk in de Groei en Bloei van jan/feb 2023. ( en daarna iedere maand van 2023)
Veel groeten, Marcel en Margriet.