Eenjarige bloeiers, klaar voor de start…..af!

Beste vrienden,

Zoals jullie weten houden we de weersvoorspellingen zeer goed in de gaten. Elke dag kijken we meerdere malen, vooral naar de nachttemperaturen. En…..oei oei oei wat ziet het er goed uit! Tot 1 mei prachtige temperaturen, vooral ‘s nachts. We zijn vandaag al begonnen met het leegslepen van de eenjarigenkas. Hopsakee! Het is ook niet goed als de planten nog twee weken in de kas staan, ze mogen best wat kou hebben, als het maar niet vriest. In de kas groeien ze ook te hard, ik heb ze liever een beetje compact zodat ze straks ècht ontploffen.

Nu heb ik geen glazen bol. Ik weet niet wat er ná 1 mei gebeurt. Elke dag weet ik meer. Tot de ijsheiligen ( 11-12-13-14 mei) is het altijd spannend. Maar heeee, Sint Pancratius is ook een ijsheilige. Dat geeft hoop. ?
Dus: We gaan beginnen! De eenjarigen zullen vanaf vandaag de website gaan vullen. We beginnen met de eenjarigen die wel wat kunnen hebben. Elke dag zal ik kijken en beoordelen, geleid door de weersvoorspellingen, welke planten er naar buiten kunnen, op de verkooptafels. Die staan dan ‘s avonds ook op de website.
U moet alleen beloven ( en tot de ijsheiligen zal ik dat ook vertellen) dat u eenjarige planten in de schuur mikt bij een koude nacht. ( onder de 5 graden). Okee?
Als u dat belooft, durf ik los te gaan. Laten we allemaal duimen dat de fijne warme stroming nu aanhoudt tot half mei. Oh, dan gaan we echt feestvieren. Er zijn zo veel mooie Cosmea’s….en drie soorten bosliefjes…..en papavers….en zinnia….en eenjarige klimplanten…en zonnebloemen in verschillende hoogtes en kleuren…en en en….ik denk dat ik dit jaar ongeveer 50 soorten eenjarigen heb gekweekt, misschien nog wel meer.
Neem van me aan dat jullie echt verbaasd zullen zijn over de verscheidenheid van eenjarige bloeiers. Zo fijn om een gaatje te dichten in de vaste plantenborders. En ik wéét dat jullie het ook leuk vinden. Ik krijg mailtjes, appjes met foto’s van bloemen, bloemen, bloemen. Dat willen we. En dat hebben we ook nodig. Na twee jaar Corona en de toestand in de wereld, laten we bloemen planten. Ons kleine antwoord op alles.
U vindt de eenjarigen op de website onder de letter E. Het eerste woord is Eenjarig en vervolgens de plantnaam. U weet dus altijd of u een vaste plant bekijkt of een eenjarige plant. Er staan er nu een stuk of zes op. Er volgen er nog veel meer!

Tot snel, veel groeten, Margriet