Een koud begin, april 2021

Beste tuinliefhebbers!
Het wil nog niet erg vlotten met de temperaturen. Elke avond staan Marcel en ik te kleumen in de kassen, elk eenjarig plantje wordt afgedekt met vliesdoek. Dat is een klusje waar ik echt een hekel aan heb. Ik kan me amper bewegen, zoveel planten staan er in de kas. En er moeten meters, meters vliesdoek op alle tafels en kratten.

Ik tel echt de dagen tot de nachten weer warmer worden en we kunnen stoppen met afdekken. Zo te zien nog tot en met a.s zondag ( 18 april). Ik vraag me echt elk jaar af waarom ik eenjarige planten kweek. ?
Maar……..het werpt wel vruchten af! De planten zien er zo gezond en stevig uit! (Er zijn al Cosmea’s met knoppen!) Nog heel even, dan kunnen we los! En dan gaan we ook echt vét los. Alles kwam op, alles lukte dus er zijn gewoon heeel, heeeeeeel veel bloeiers voor de potten, bakken en om de vaste plantenborders aan te vullen. Kom het bekijken, zo tegen eind april zullen we zachtjes aan beginnen met verkopen. De koude nachten moeten eerst stoppen, officieel moeten we wachten tot de ijsheiligen zijn geweest ( 11,12,13,14 mei). Duimen maar!

De vaste planten kunnen natuurlijk gewoon geplant worden. Die zijn winterhard en staan altijd buiten. Kunnen tegen een stootje. Elke dag komen er soorten bij. Let ook even op de rozen, veel soorten dit jaar, ze zijn ook allemaal uitgeplant in de tuin.

Nog een opmerking: we hebben een nieuwe website. Als u via favorieten op mijn website komt, klik dan even door als u die melding op de homepage krijgt. Anders zit u op de oude website en die voorraad klopt niet meer. We kunnen daar ook niets meer veranderen, de oude blijft nog even tot we alle planten en foto’s hebben getransporteerd. Dat zal nog even duren.
In maart kreeg ik al mensen die eenjarigen op de lijst hadden staan. Winter nog…..die hadden heerlijk op de oude website zitten genieten. Want daar staan ze nog op. ? Op de nieuwe nog niet.  Ik kan zelf ook niet wachten tot ik op de knop “ beschikbaar” kan drukken en het kaartje kan uitdraaien.
Dus let aub goed op of u op de nieuwe website kijkt.   www.kwekerijmargriet.nl

En nu snel naar buiten, het is fris maar lekker zonnig. Aan de slag, de vaste planten staan te roepen in de voorraad. Die willen op de verkooptafels!

Tot snel, veel groeten, Margriet.