De zomer is nu écht begonnen!

Beste allemaal!

Eind mei schreef ik nog over de Spaanse Vlag en de Basilicum die nog wat last hadden van de koude noordenwind. Nou, dat is over hoor! Dikke planten al. De vlag groeit van het stokje af. Ik heb ze op twee plaatsen in de tuin geplant. Ik kon zien dat ze op 1 dag 10 cm gegroeid waren. Fantastisch leuk. De hele eenjarigenborder is trouwens ontploft. Ik ben al druk bezig met het verwijderen van de uitgebloeide bloemen. Ook ben ik dit jaar al vroeg begonnen met het plaatsen van rekjes. Ik heb geleerd, ik heb geleerd…… ik weet nu hoe hard het groeit en dat je niet moet wachten tot het groot is.
De kwekerij is nu zo mooi. Alles groeit en bloeit. Op het grasveld, waar de eenjarigen staan, heb ik alles terug kunnen brengen naar 6 kweektafels. Er was zoveel verkocht, ik ben een halve dag bezig geweest om de planten weer te schikken, passen en meten en het paste! Ineens is ons grasveld twee keer zo groot. C:\Users\Marcel\Documents\Marktplaats 2\geranium brookside.jpg
Ook de kassen zijn doorgevlooid. In het begin van het seizoen laat ik de kleinere planten daar staan, hun grote broers gaan naar de kwekerij. Ik geef trouw water en verder heb ik geen tijd voor ze. Nu heb ik alles leeggehaald. Ineens zijn er weer een paar leuke Cosmea’s, als je er nog eentje wilt, rennen! Dat gold ook voor een paar prachtige Tithonia’s, die werden meteen gespot door een liefhebber. Er stond niet eens een kaartje bij. Weg! ( nog eentje staat er……..)
Geranium Brookside –>
We hebben vandaag weer rozen bijgevuld. Dat klusje bleef ook maar liggen. Prachtige soorten, knoppen vol belofte.
En veel soorten vaste planten erbij gezet, op onze kwekerij groeit alles buiten en het assortiment is het grootst in de zomer en nazomer. Dán groeit alles tegen de klippen op. Wat zo lekker werkt is de ruimte. We kunnen alles makkelijk plaatsen. 15 kratten planten erbij? Geen probleem. Zo fijn! Waar ik vroeger moest schuiven en schuiven, is het nu een peuleschilletje. Ik kan jullie nog niet beloven dat ik precies weet waar alles staat 😉 Ik oefen elke dag. Alfabet werkt hier niet. Samen komen we er wel uit.
De open dag van Groei en Bloei was leuk! Veel mensen kwamen even een kijkje nemen. Verrast door de ruimte en het assortiment. Ik ben zelf om 16 uur nog snel op de fiets gesprongen en heb nog vier tuinen kunnen bezoeken tot 17 uur. Het was even vliegen maar zo leuk! Veel bekende gezichten….” Heee, daar is Margriet!”  Bekend als de bonte hond in eigen dorp.
Op zaterdag 1 juli ( a.s zaterdag) komt er van 10.30 tot 12.00 een tuinclub uit Gorinchem. Welkom alvast aan de Gorkummers!  Dat betekent dat we in dat tijdsslot best druk zijn. Als je de keuze hebt…….wacht even tot de tuinclub weer op route is. Dan zijn we weer fris en fruitig beschikbaar. Dank aan Mirella en Petra die ons ondersteunen als er ongeveer 50-60 mensen op de kwekerij lopen.
Weet je? Ik ben zo blij op het moment. Hoe kun je uitleggen dat je gewoon zo gelukkig bent? De bloemen, het samenwerken, de zon, alle lieve mensen die op de kwekerij komen, de vlinders die eindelijk, eindelijk beginnen te vliegen. ( zou het toch al die regen zijn geweest?)
Blij als een ei op de kwekerij. Dat vat het wel samen.  Kom met ons genieten van al dat moois. Wees welkom.

Lieve groet, Margriet.

P.S: de kwekerij is dicht van 13 juli tot 20 juli. Op 21 juli zijn we weer open. Even uitpuffen om daarna weer fris de zomer door te gaan!