De winter doorstaan – op naar seizoen 2021

Lieve allemaal!

Het wintertje doorstaan! Gelukkig sneeuwde het, een isolerend dekentje op de planten voordat de vorst inviel. Marcel en ik hebben samen in de kou alle planten afgedekt met vliesdoek. Het zag er vóór de sneeuw al uit alsof er een witte deken lag. En daarna roetsen we zo, hop! , de lente in. De planten zijn zich rotgeschrokken. Ineens 15 graden en een heerlijke lentezon. Van relatieve winterrust werd het ineens voorjaar. Ik kreeg de kriebels en begon meteen met het neerzetten van de planten op de kweektafels. Nieuwe potgrond, voeding, oude stengels afknippen, 1001 klusjes die allemaal moeten gebeuren voordat de kwekerij eind maart weer open kan.
Je kunt wel merken dat het nog winter is hoor, de planten groeien wel maar de grote knal is er nog niet. Het is nog net iets te vroeg. Toch zijn jullie ook allemaal wakker geworden uit de winterslaap en wordt er al druk besteld en geinformeerd naar wat er al verkrijgbaar is. Heel even geduld nog! Twee weekjes maar. Dan is het echt lente.
Maak maar vast plannen, kijk op de nieuwe website wat er al staat.
Jawel, een nieuwe website! Nu druk mee bezig. Ik moet weer in de leer hoe alles werkt op de website. Net weer anders dan ik gewend ben. En met al die lentekriebels die naar buiten willen valt dat niet mee. Maar het komt goed. In de komende weken zal de website zich vullen met alle planten die in de verkoop zijn. Mooie nieuwe soorten, oude getrouwen, rozen, pioenen …… het komt er allemaal aan !

Deze week zal er een artikel staan in de Libelle tuinspecial over de kwekerij. Met leuke foto’s erbij. In juli vorig jaar is de fotoshoot gemaakt, samen met twee andere vrouwen die ook een kwekerij hebben. Erg leuke dag gehad! Op 8 maart ligt de Libelle tuinspecial in de winkel, mis het niet. ? Ben zelf ook erg benieuwd, heb via de mail wel wat gezien maar het echte tijdschrift nog niet. Best spannend!  (inmiddels heb ik hem in huis)

We gaan weer beginnen, het nieuwe seizoen staat echt voor de deur. Heerlijk om jullie straks allemaal weer te zien. Inmiddels kennen we het klappen van de corona zweep wel, afstand, niet teveel tegelijk, geen handen schudden en niet komen als je verkouden bent. We weten het, we houden ons eraan. Hopelijk zijn we in de loop van de zomer van al dat gedoe af. Nog even volhouden! Gelukkig is alles hier buiten, wij mogen dus gewoon doorgaan. Mits we ons houden aan de maatregelen uiteraard. En dat doen we. Het zou kunnen dat je moet wachten als het druk is. Of dat je even een rondje in de tuin gaat wandelen zodat er niet teveel mensen op de kwekerij lopen. Wij zullen dat goed in de gaten houden, vorig seizoen ging dat echt prima, geen enkel probleem gehad. Iedereen was oplettend en hield rekening met elkaar.
Laten we dat weer doen. Ik kijk echt uit naar weer een heel gezellig seizoen!  Tot snel, bijna lente!

Veel tuingroeten, Margriet