De IJsheiligen zijn voorbij!

Dag allemaal!
De IJsheiligen zijn voorbij!
Zonder kleerscheuren de eindstreep gehaald, de eenjarigen staan er blozend bij en kunnen nu allemaal naar buiten en uitgeplant worden. Er zijn er trouwens al heel wat verkocht. De temperaturen waren goed. Geen gekke laatste koude nachten zoals vorig jaar.
Gisteren was het prachtig weer. Marcel heeft op het weiland 11 nieuwe plantvakken gemaakt. Daarna gevuld met heerlijke grond. Ik kon los! En ik heb geplant hoor! Heel veel eenjarigen, bijna alle soorten die ik kweek staan erin. Zo kunnen jullie zien hoe dat oogt. Ik zie ze nu al groeien! Ook onze geliefde Mina staat uitgeplant en maakt al klimstengeltjes, ze grijpt om zich heen en trekt zich zo de rozenboog in.
Dat wordt een feestje deze zomer. Als het mooi weer is, kun je ongezien achter het Dahliavak gaan zitten. Je zit dan tussen de Dahlia’s en de eenjarigen in een bloemenzee. ? Ik zal wat lekkere stoelen neerzetten daar.
Vandaag gaan we bijvullen, de kwekerij wordt elke openingsdag zo’n beetje geplunderd, bijvullen is nu een steeds terugkerende klus. Ook gaan we nieuwe soorten invoeren, het was zo druk de laatste twee weken dat we daar bijna geen tijd voor hadden. We hebben nu de maandag en dinsdag écht vrijgehouden om dat te gaan doen. Weer even alle puntjes op de i zetten. Het is pas half mei, het voelt als hoogzomer.

Kom gezellig kijken hoe de nieuwe plantvakken groeien. De tuin achter is trouwens ook prachtig nu. Alles krijgt knoppen en begint te bloeien. De rozen beginnen ook al!
Heerlijke tijd, de lente. Gaat altijd veel te snel.
Tot ziens op de kwekerij! ( enne……jullie weten het…..geef water!)

Groet, Margriet