BOLLEN ! update Margriet 30-09-2021

Lieve allemaal!
Oh, je moest me eens zien. Ik zit tussen de bollen!  Zakjes, labels, foto’s……iedere keer zeg ik tegen Marcel: “ Kijk hoe mooi deze is!” En Marcel kijkt iedere keer trouw en beaamt. Zoals het hoort.?

Maar goed, ze zijn er! Echt prachtige soortjes, geschikt voor verwildering zodat je er elk jaar wat meer hebt. Nu planten voor eindeloze bloei in het vroege voorjaar! ( was het maar vast zover!)
Op de website zul je ze vinden onder de B van Bollen. 1 advertentie met alle soorten erin,  open de bijlage –>  en je krijgt een overzicht met foto en naam erbij.

Denk aan het voorjaar, onze voortuin. Al die prachtige pollen met bloemetjes, de geurende witte narcis, het tulpje met het hemelsblauwe hartje, de “ oude wijfjes” (Ipheion ) die maar doorgaan met bloeien…..
Let ook vooral op het wit met blauwe tulpje. Echt een bijzonder ding. Hij zal niet wegvallen! Deze tulpjes zijn botanisch, niet langstelig maar lief en hooguit een cm of 20. Ze vallen toch wel op, de vaste planten zijn op het moment van bloei nog maar net aan de groei.
Ook de alliums zijn niet vergeten. De trommelstokjes die overal mee combineren, de mooie Purple Sensation, het kleine blauwtje…..gewoon tè leuk!
Bij de Narcissen zijn alle kleuren vertegenwoordigd en er is ook een schattig hoepelroknarcisje.
Dus: bekijk ze goed en maak een verlanglijstje.
Zie jullie snel, we gaan er nog even tegenaan met de bollen en dan zal de rust hier een beetje indalen.
Hebben jullie gezien dat we vanaf oktober alleen op vrijdag en zaterdag open zijn?
Je mag op afspraak altijd komen hoor, net als altijd. Bel, app of mail gerust.

Veel groeten, Margriet.