Bijna lente

Beste tuinliefhebbers!
U dacht natuurlijk al, waar blijft ze toch?
In de afgelopen weken is er enorm hard gewerkt op de kwekerij. Tafels weer klaargezet, alles vegen, planten oppotten, nog een stukje tegelwerk, zaaien en verspenen…..zoals elk voorjaar zijn de klusjes legio en de dagen te kort.

Maar we gaan weer open! Op de dag van de lente, 21 maart, zal de kwekerij weer open zijn. Er komt nu een mooi weekje aan waarin we nog steeds hard doorwerken zodat de planten er straks weer blozend bijstaan.

En nu moet ik het ook even hebben over de corona-crisis. We zullen daar ook op de kwekerij rekening mee moeten houden. Ik zie zelf, met alle ruimte hier en de frisse buitenlucht geen grote problemen. Daarbij komen er nooit 100 klanten tegelijk. Laten we gewoon alle adviezen in acht nemen. Bent u verkouden of hoesterig, stel uw aankopen dan even uit. Er zijn echt planten genoeg en er is tijd genoeg. Het is gelukkig nog maar 16 maart vandaag.

Op de website zijn er wat veranderingen. We lopen een beetje te hannesen met foto’s waar rechten op zitten. Die moeten er allemaal af. Het is een enorme klus om elke plant weer een mooie foto te geven. Dat zal nog wel wat tijd in beslag nemen. Heb geduld, het komt weer goed. Als proef ga ik werken met een aparte plantenlijst. Ik hoop dit zo snel als mogelijk voor elkaar te hebben.

De planten buiten gaan op dit moment voor. En ik zie al goede groei! Weer ietsje eerder dan vorig jaar, we hebben ook nauwelijks vorst gehad dus daarin geen schade.
Er zijn weer mooie nieuwe soorten, ik ben erg blij met een prachtige soort Lupine, vlammende kleuren! En de Centaurea pulcherrima, zijn naam betekent “ de mooiste”. Werd vorig jaar al uitgebreid bewonderd in de proefborders en nu is hij in het assortiment! Zoek maar eens op de naam, het is net een kleine artisjok qua bloem. Blij mee!
In de grote kas staan de eenjarigen al te groeien. Ik zie ze elke dag aandikken, over een week of vier zullen ze beginnen met de bloei. Eind april, begin mei ongeveer. Dat wordt weer een bloemenfeestje! Ook de Dahlia’s zijn niet vergeten. Toen Dahlia’s nog niet “hip” waren, verkocht ik al alle kleuren, weet u nog? Trendsetter. ? Eindelijk komen mensen er achter hoeveel fleur en kleur Dahlia’s geven. En zo lang!

Ik stop even, ik ga proberen om vaak een stukje te schrijven. Tot snel op de kwekerij, blijf gezond, pas goed op elkaar. Help waar nodig, dan komen we samen wel door deze gekke tijd heen.
Veel groeten, Margriet