Hittegolfje

Dit weekend is er weer een open weekend van de Groene Route. Kijk vooral op de website (www.degroeneroute.nl) voor alle info en de tuinen en kwekerijen die open zijn. Wij zijn open op zaterdag van 11-16 uur. Van plan om op zondag zelf een mooie tuin te bezoeken. Dat komt er haast nooit van, nu hebben we de kans en die grijpen we met beide handen aan.

Hoe is het hier? Nou, lieve mensen, wat een hittegolfje. Twee jaar geleden was het volgens mij erger….ik weet het niet zeker maar toen was ons gras echt geel. Nu is het nog steeds groen. Hoge temperaturen met onweersbuien, dat zal het zijn. Toch wat regen in de hitte. Maar oh oh oh wat zijn we blij met de nieuwe bron! Een druk op de knop en er vliegen vier sproeiers aan. Ik kan wel dansen. Echt zo fijn!
Planten vinden trouwens die hitte maar niks. Ze gaan zich beschermen tegen verdamping. Dat doen ze door blad af te werpen. Planten die bloeiden vlak voor de hitte, vlogen door de bloei heen. Door te knippen volgt er nu een nieuwe bloei.
Er staat nog heel veel prachtig te bloeien. De Heleniums zijn fenomenaal. Bloeien door alles heen en maken ontelbaar veel nieuwe knoppen. Salvia Amistad en Wendy’s wish hebben alleen maar bloemen. De planten die echt in augustus gaan bloeien, doen dat ook. De Cimicifuga’s, Trycirtis, Sedums, ze gaan als een malle. Mooi hoor!

Nog even vertellen over onze vakantie. We zijn naar onze vrienden in Frankrijk gegaan. Normandië, aan de kliffenkusten. Uiteraard nog kans gezien om ( mondkapje op!) een tuin te bezoeken. Les Jardins d’Etretat was ditmaal het doel. Als je van bloemetjes en cottage houdt….niet voor jou. Het is voornamelijk vorm van groenblijvende struiken en kunst. Ik vond het erg mooi. Hoe alles werd toegepast in samenwerking met kunst, prachtig! Het uitzicht op de oceaan is adembenemend. Een tuin om rust te vinden.

Verder is in het weekje rust ons buikje goed gevuld, onze lever overbelast en hebben we plezier gehad met onze lieve vrienden. Via de mail en de app werd er af en toe nog wel doorgewerkt maar ala. Niet erg. Zo gaat dat als je een kwekerij hebt.

In de tuin gaat het werk ook gewoon door. We hebben het gaashek tussen ons en de achterburen gesloopt. We vonden het allebei niet mooi. Het stond er ook al heel lang, al ver voor onze tijd. Nu komt er een kastanjehek. 21 meter lang. En we hebben bedacht om aan het kastanjehek rozen te planten, alleen maar rozen. Nu al zin in! Ik zoek op Internet naar de mooiste kleuren, langste bloei en beste geur. Ik mag 21 meter vullen met rozen, jippeeeeeeeee! ? Voor jullie is dat ook leuk, rozen stekken is toch een beetje mijn hobby geworden. Dus als ik mooie heb staan, worden ze gestekt, daar kun je van op aan.

Nog 1 kleine opmerking: let even op Cosmea Cupcake in de eenjarigenborder. Volgend jaar wordt hij aangeboden. Wat een beauty!

Heel veel groeten, tot snel, Margriet.