Update Margriet 11 april 2023

Dag lieve tuinvrienden!

Inmiddels zitten we weer helemaal in het ritme. Het voorjaar is nu wel echt begonnen hoewel we merken dat het nog wat kil is. De zon zal zich wat vaker laten zien de komende weken, goed voor de planten en voor ons.
In de kassen staan de eenjarigen te ontploffen. Dat groeit rap zeg! Bijna alles is nu verspeend, ik kan niet wachten op de bloemen!
De vaste planten hebben hier en daar een flinke tik gehad. Een aantal soorten zijn gewoon versmotst in de regen. Verzopen, weggerot. Ze krijgen een TLC behandeling in de voorraad tot ze weer groei laten zien. En anders eindigen ze op de composthoop.

De nieuwe soorten zijn geweldig. Lopen krachtig uit, laten al een flinke toef blad zien, de belofte van bloei is zichtbaar. We doen niet anders dan al die soorten invoeren, op de tafels zetten, kaartje erbij, steker erbij. Keus genoeg, prachtige soorten. Vooral de Sanguisorba’s zien er fantastisch uit.

Op 7 mei is de Plantenmarkt! Altijd een geweldige dag in de tuin van Gerda en Robin. ( Bovenweg 224, St.P.). Van 10.30 tot 15.00 is het daar een waar plantenfeestje! Koffie en taart op het terras, struinen tussen alle leuke planten. Wees welkom!  Plantjesdag 2023 meer info –>
Tot snel op de kwekerij, veel groeten, Margriet.