1 april 2022 Sneeuw

Daar zitten we dan! Vrijdag 1 april en de kwekerij is bedekt met een laag sneeuw. Het kan verkeren, vorige week liepen we in onze shirtjes te genieten van het heerlijke voorjaarszonnetje, de tuinmeubelen stonden alweer buiten en iedereen had zin om in de tuin te gaan werken.
Nu drukt de natuur weer even op de rem. Jammer, van mij had het tot oktober zo door mogen gaan. ?
Mijn grootste zorg is nu de eenjarigen in de koude kassen. We hebben ze afgedekt met vliesdoek en hopen en duimen dat dat genoeg is.
Afgelopen weken werd er al vaak gevraagd naar de eenjarige planten, mensen hadden zin in bloemetjes en dachten dat het al kon. Ik bleef maar herhalen dat de eenjarigen pas rond de ijsheiligen ( half mei) naar buiten kunnen. Ik leek wel een repeterende wekker. De nachten zijn gewoon nog te koud voor die leuke planten. En niet omdat het nu sneeuwt en vriest, ook nachten van 5 graden zijn gewoon te koud. De nachttemperaturen moeten ongeveer 10 graden zijn voordat we echt los kunnen.
Ik hoop maar dat u elders geen eenjarigen hebt gekocht en buiten hebt gezet, die zijn nu verleden tijd. Koffie en cake bestellen.
Ik heb enorm veel zin in straks, paar weekjes nog…….wat een feestje zal het worden!
Bloemen, bloemen, bloemen en nog meer bloemen! Het komt er écht aan!

De vaste planten malen nergens om, die kunnen wel tegen een stootje. Ze staan jaarrond buiten, zijn stevig en een sneeuwbuitje deert ze niet. Hooguit zal er een vers groen blaadje bevriezen en bruin worden. In april is dat niet erg, dat groeit razendsnel weer aan. Over een paar weken is alle leed geleden.

Zet vast in de agenda: zondag 1 mei, plantendag bij Robin en Gerda in de tuin. Bovenweg 224 in Sint Pancras. Van 10.30 tot 15 uur bent u van harte welkom om al het moois te bewonderen en te kopen. Gerda en ik hebben al voorpret, we hebben vlijtig gezaaid, gestekt en opgekweekt, speciaal voor deze dag. Eindelijk kan het weer, hieperdepiep hoera!

Tot snel op de kwekerij, veel groeten, Margriet.